Styrka för handlederna!

Träna handleder - Såhär gör du!

Hej allihopa! ♥

Handlederna är ett mycket vanligt problemområdet!

Får du lätt ont i handlederna? Har du haft ont i handleden över en längre period? Då är övningarna som du ser i videon jättebra att köra! Genom att träna upp svaga handleder kan du undvika eller minimera risken att drabbas av skador och förslitningar som i framtiden kan bli jobbiga allt eftersom att du blir äldre.

Om man tänker tillbaka och tittar på barnen, då dom befann sig på golvet… Småbarn kryper ju runt hela tiden och även äldre barn har ofta en hel del kontakt med händerna i golvet när de leker. Allt eftersom vi blir äldre så försämras flexibiliteten och mjukheten i lederna såvida vi inte aktivt arbetar med att öka rörligheten, som genom träning eller idrott. När jag var gymnast stod man nästan mer på händerna än vad man gjorde på fötterna. 😁

Övningar för handlederna

Det finns många bra övningar för att stärka händer, underarmar och handleder, i videon ovan ser ni några övningar som är bra för att stärka och öka rörligheten. Dessa övningar fungerar bra i förebyggande syfte för att stärka och förbereda handlederna, dom fungerar också som rehabilitering!

Jag föreslår att man gör dessa övningar var och varannan dag, på låg till medelhög intensitet. Det kan t.o.m räcka med 30-60 sekunder 1-2ggr/dag som du ska göra övningarna. Mår dina handleder relativt bra kan du göra dessa övningar dagligen, mest för att hålla dom pigga! Det viktigaste är att man tar ut rörelserna ordentligt för att öka mobiliteten i handlederna istället för att använda sig av en så tung vikt som möjligt!

Videon är snabbspolad så tänk på att göra rörelserna långsamt och att välja en vikt som du klarar av om du ska köra med hantlar!

 

Kramar, Jannice. ♥

Följ mig på sociala medier!

Dela på facebook.
Share on facebook
Facebook