Fiskgratäng- Super enkelt och gott!
Hej allihopa!
Idag gjorde vi våran klassiska fiskgratäng här hemma.
Detta recept har fått min man som har lite svårt för fisk att älska fiskgratäng.. och barnen älskar den också!
Jag har 2 st. recept som jag tänkte dela med mig här,
1 lite nyttigare som tar lite längre tid och 1 som går snabbare och är lite ”onyttigare”.
Jag brukar oftast göra det snabbaste och lite onyttigare faktiskt då jag inte alltid orkar stå och göra det lilla extra. Oftast vill jag att det ska gå snabbt på vardagarna när alla 3 barnen är trötta och hungriga!
Snabbaste receptet- lite onyttigare.
1. Värm ugnen till 200°C.
Smält 50 gram smör och tillsätt ½ dl. vattnet, rör sedan ner kryddmixen- Fransk friskgratäng mix- Findus.
2. Hacka gullök och tomater och häll ner i en skål, tillsätt 2,5 dl. matlagningsgrädde och 2,5 dl créme fraiche, salta och peppra lite och rör om.
3. Lägg torsk i en smord ugnsform.
4. Bred över blandningen.
5. Tillaga i ugn, i ca 45- 50 minuter.
Servera med potatis och grönsaker.
Nyttigare varianten- Barnen... och mannen älskar denna också.
Ingredienser till fiskgratäng blandningen:
ca 1 dl ströbröd
½ dl. vatten
2 tsk örtsalt
1 tsk paprika
1 dl persilja
1 klyfta pressad vitlök
ca 1 msk senap
ca 50 g smör
Värm ugnen till 200°C.
1. Blanda alla torra ingredienser
2. Smält smöret i en kastrull tillsätt vatten och häll i den torra blandningen och rör ihop det.
3. Hacka gullök och tomater och häll ner i en skål, tillsätt créme fraiche, salta och peppra lite och rör om.
3. Lägg torsk i en smord ugnsform.
4. Bred över blandningen på fisken och häll i resten av sakerna från skålen i formen.
5. Tillaga i ugn, i ca 45-50 minuter.
Servera med potatis och grönsaker. Gott med ris eller liknande till också!

Smaklig måltid!
Kram, Jannice.