fbpx

Nybakat bröd- Enkelt, snabbt och utan jäst!

Tjenixen!

Idag är det farsdag, Andreas fick sovmorgon i morse och jag gick upp med barnen, satte oss och myste framför tvn tills barnen blev hungriga och ville ha frukost. Vi hade bara tråkigt bröd hemma så vi ställde oss och bakade lite bröd. Nybakad bröd på morgonen är aldrig fel, speciellt när det bara tar ca 20 min att baka det och du behöver inget mer än, mjöl, bakpulver, sirap, salt och vatten! 

Lagom innan brödet var klart sprang barnen upp och väckte pappa och gav han en present och lite teckningar. Vi alla har en filt var här hemma förutom Andreas så barnen ville köpa en filt till honom i farsdag present. 

Frukosten stod serverad på bordet lagom tills dom kom ner, nybakat bröd doftade det i hela huset. Smoothie, ägg och nybakat bröd bestämde sig barnen för att det skulle bli till frukost. 

 

Knockedli med paprika kyckling - Farsdag hos min pappa.

Efter frukosten i morse åkte jag och Liam till hans Hockeyträning som började kl. 10:00, efter träningen ville han stanna kvar på allmisen och köra lite ”match” med kusinen och några andra killar.  Vi var hemma till kl. 12:00 och åt lite lunch innan det var dax att fixa oss och åka hem till min pappa och fira honom. Till middag bjöd han på en riktigt god ungersk måltid, min favorit! Knockedli med paprika kyckling!
Till efterrätt blev det munkar och kaffe.

Proppmätta var vi när vi åkte vi där ifrån! Tack pappsen! 

Recept på bröd utan jäst - Frukostbullar!

Ingredienser

  • 5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter, jag brukar ibland ta hälften vanligt mjöl och hälften grahamsmjöl) 
  • 1 msk Bakpulver
  • 1/4 msk Salt
  • 2 msk Sirap
  • 2 1/2 dl Vatten

 

Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda. 

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Servera nybakade med smör och ost.

 

(Jag har bakat detta glutenfritt vid tillfällen, då är det bara att använda sig utav  glutenfritt mjöl, dom blir supergoda också!)

Ingridienserna
Blanda ihop allt
In i ugnen 200
Färdiga!

Kram, Jannice. 

Följ mig på sociala medier!

Dela på facebook.
Facebook