Nu har det gått 4 dagar sen jag gjorde min bröstoperation och tog ut mina implantat.

Min kropp är i en stor läkningsprocess, men det går sakta åt rätt håll.

Operationsdagen

Såhär såg operationsdagen ut,
Jag opererades på Strandklinken hos dr. Oya. Väldigt duktig läkare, folk åker från hela landet för att operera sig hos henne.

Kl. 11:00 kom jag dit och förberedde mig inför operationen.

Jag fick byta om i ett omklädningsrum där jag satte på min mina operations kläder. När jag kom in till salen där alla sängar stod så fick jag min säng och där låg massa papper som jag skulle skriva på och alla värktabletter stod redo i en litet glas.

Det var Pre operations tabletter-  bla. Värktabletter, lugnande och antiinflammatoriskt.  Tror det var 8 eller 9 st. tabletter man skulle ta.

Efter ett tag satte dom in en infart och sen kom narkosläkaren och gick igenom allt och sen fick jag träffa dr. Oya som gjorde en undersökning på mig precis innan operationen. 

Kl. 12:45 var det min tur, jag fick jag gå in till operationssalen, och lägg mig på operationsbordet. Jag var jättenervös! Ett vitt stort rum där jag visste att snart kommer jag att somna och då ska dom skära och gräva i mig. Det gav mig stress och hög puls !

Jag var nervös att jag inte skulle vakna upp igen. 

Någon gång mellan kl. 14:15 – 14:30 vaknar jag upp och operationen var klar! Jag var så glad att jag vaknade.

Det tog ca. 1 ,5 timme att göra operationen och allt hade gått jättebra. Däremot var det väldigt svårt att få ut mina implantat då lite av dom satt fast väldigt hårt i revbenen.  Läkaren sa att hon var tvungen att kämpa med att få ut dom. Det förklarar säkert varför jag hade haft en smärta muskulärt kring revbenen och bröstryggen.

Men  Dr. Oya fick ut allting, implantaten, kapslarna, och hon tog även egen vävnad. Implantaten var hela vilken var positivt att det inte läkt ut något skit i kroppen.

Strax efter 18:00 blev jag hämtad av Andreas och barnen. Jag var jätte dåsig och kände mig helt överkört. Barnen var lite oroliga att se mig så.☹️ 
Jag mådde väldigt illa hela bilresan hem och när jag väl kom hem så kunde jag inte hålla mig vaken, orkade inte prata eller något så jag var helt sänkt efter operationen och alla värktabletter. Försökte hålla mig vaken men ögonen stängdes bara. 
Kroppen var helt slut ! 

Dagen efter operation:

Jag kände mig överkörd över bröstkorgen och hade väldigt ont, Min kropp var helt slut och jag orkade inte göra någonting. Satte mig och jobbade lite men kände att det var svårt att hålla mig vaken så jag somande till titt som tätt medans barnen var på skolan och förskolan.
Jag hade ett schema på hur jag skulle ta alla smärtstillande tabletter så det inte gick ur min kropp så jag slapp smärttopparna. 


2 dagar efter operationen:

Känner mig lite klarare i huvudet men fortfarande väldigt ont och väldigt trött i kroppen, känner mig sjuk och fryser. Läkningsprocessen är igång för fullt i kroppen.

Jag börjar bli svullen om buken och har fått ett stort blåmärke på magen. Tänkte först om det har blivit en blödning, men tror det är normal att det blir såhär efter en op. Har ingen feber så tänker att det är lugnt.


3 dagar efter operationen:

Lite mindre smärta i bröstkorgen men känner mig väldigt sjuk, ont i kroppen och fryser och vill sova. Min kropp är väldigt trött och det svider och gör ont i bysten.
.

4 dagar efter operationen:

Det går åt rätt håll men fryser jättemycket, jag känner mig sjuk och febrig men har ingen feber. Kroppen är igång för fullt i en läkningsprocess.
Idag fick jag ta bort det yttersta förbandet och duscha för första gången efter operationen och jag fick för första gången se hur det ser ut efter operationen…. Jag kan säg nu att jag ångrar mig ännu mer att jag gjorde operationen för 6 år och satte in implantaten. Då hade jag liten byst, nu har jag en lite byst med 2 stora ärr. Bättre förr, men det går inte att göra något åt det nu.

Ännu en anledning att jag delar detta med er!
Tänk efter ordentligt om det är värt det, läs på ordentligt för det är extremt många som får problem av sina implantat tyvärr!

Implantaten som jag hade hette Allergan, det har blivit stopp förbud på dom i Sverige senaste åren och ännu längre tillbaka i USA. 

Jag har lagt ca. 90.000 kr på detta på 6 år och nu står jag med en byst som jag önskar såg ut som den gjorde från först början innan operationen.

Jag måste fortsätta ha korsetten på mig till på onsdag då jag ska på återbesöket och ta bort stygnen. 


På onsdag har det gått 1 vecka efter operationen och då ska jag ta bort stygnen. 
Då får jag se hur stora ärren är.

Jag längtar till min kropp är stark och är sig själv igen. Längtar ca. 4 – 5 veckor framåt då jag kan börja träna ordentligt igen.

Vill lägga detta bakom mig, men kommer dock bli påmind om det varje gång jag ser mig i spegeln eller klär på mig, men det är något jag får arbeta på.


HÄLSAN FÖRST !


Kram Jannice.❤️