Uttag av farliga bröstimplantat

I morgon onsdag ska jag göra operationen, jag ska ta ut mina bröstimplantat som jag opererade in för 6 år sen. 

Implantaten som jag har är av modellen som kan vara väldigt farliga och man har sett att dom är cancer framkallande.

Jag väljer HÄLSAN nu och valt att ta ut dom. 

Jag väljer att prata om detta då jag tycker det ska pratas mer om det här. För det är inte värt det!

Jag är en som aldrig fick bröst och det har jag mått dålig över i alla år och tänkt att jag har velat gör en op så fort jag har tjänat ihop pengar till det.
När jag blev äldre så accepterade jag min byst men kände fortfarande att jag önskade att jag hade lite större bröst så jag kunde känna mig kvinnligare. 

Jag blev gravid med mitt första barn och då växte dom ordentligt och sen när mjölken rann till så blev det stora bomber (för att vara mig).
Sen efter jag slutade amma så försvann allt inne i brösten och kvar var skinnet, skinnet drogs aldrig tillbaka. 
Efter 8 månader blev jag gravid igen med min mellersta och då växte dom och blev ännu större. Efter den amningen så blev det ännu värre, bara skinnet var kvar. (Inte lite extra skinn utan väldigt mkt)

Då hade jag 2 val antingen ta bort skinn och göra ett lyft eller lägga in lite implantat så det såg proportionerligt ut för min kropp. Jag valde implantaten.

Det ingen berättade för mig på min konsultation inför operationen var allt som faktiskt kunde hända med kroppen och alla risker som fanns. Det berättades inte heller att om 8-10 år måste du betala minst 40.000 kr till och lägga dig på operationsbordet  igen för att antingen lägga in nya implantat eller ta ut dom och då finns det ännu mer risker din kropps utsätts för. Det informerades inte heller att implantaten har fått stoppförbud i USA för att dom har sett att folka har fått cancer och massa andra komplikationer av dom.

Anledningen till att jag gör denna operation är pga. att jag hat fått reda på nu senaste året att implantaten som jag har är av den farliga modellen Allergan och dom måste opereras ut!
Det har blivit stopp förbud för dom i Sverige för att man har sett den ökade risken för cancer. 

Jag känner även av lite värk i ena bröstet samt i musklerna vid bröstryggen, axel lite ner mot armen ibland osv. när jag har kört ett tyngre arm pass och så går det inte riktigt att ha. Då berättar kroppen för en att det är något som stör.
Man vill ju träna för att kroppen ska må bra och inte få ont pga. ett skönhets ingrepp. 

Jag vill sprida detta då jag vill att man på riktigt ska överväga en bröstoperation ordentligt innan man gör en. 

För jag skulle säga såhär i efterhand att det verkligen inte är värt det! Är det värt din hälsa?
Jag kommer må lite dåligt över det igen det vet jag och kommer behöva arbeta med tanken av att inte ha en byst igen PLUS nu kommer det vara fula ärr kvar. Fula ärr som jag inte hade innan.

Jag kommer också utsätta min kropp för narkos och operation och återhämtning i onödan.
Jag är nervös!
NEJ allt detta är inte värt för att få större bröst. Jag önskar någon hade sagt det till mig innan jag gjorde dom !

Jag är nervös för att bli sövd och att inte vakna upp igen och att det ska bli komplikationer.

Jag är nervös för att det ska se illa ut när dom öppnar upp mig och ser implantaten, vävnader, kapslar osv. jag vet om och hur hur illa det är förrän jag vaknar upp från narkosen.

Jag är nervös för känslan efteråt att helt plötsligt inte ha något igen, för jag vill fortfarande ha denna byst jag har i dag men jag vill inte ha den och utsätta min hälsa för fara som jag faktiskt har gjort senaste 6 åren.

SÅ går du eller någon du känner i tankarna att göra en op. Överväg många gånger och kolla runt och se alla som har fått komplikationer och så många har blivit riktigt dåliga av sina inplantat!

Det finns en grupp på facebook bla. där folk delar med sig av sin resa och hur dåligt dom har mått av sina bröstimplantat.  Du kan även läsa på nätet om detta!

Sök på:
Breast implant illness. 

Jag har upplevt detta av symtomen:

Ont i bröstet
Bröstryggen
Musklerna runt omkring
Tryck över brösten när jag andas djupt
Ofta huvudvärk 
Kanske kommer känna ännu större skillnad efter jag har tagit ut dom. 

Jag kommer hålla er uppdaterade på hur operationen gick och hur jag mår och om jag känner någon skillnad efter när jag inte har implantaten i min kropp längre.

Kram Jannice.❤️