Hej! ♥

Här har ni ett busenkelt recept på hembakat bröd utan jäst.

Hela familjen älskar detta bröd och det tar bara 20 min att göra!

Receptet hittar ni här nedan.

Receptet

Det du behöver är:

  • 5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter, jag brukar ibland ta hälften vanligt mjöl och hälften grahamsmjöl)
  • 1 msk Bakpulver
  • 1/4 msk Salt
  • 2 msk Sirap
  • 2 1/2 dl Vatten

Gör såhär:

 

Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda. 

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Servera nybakade med smör och ost.

 

(Jag har bakat detta glutenfritt vid tillfällen, då är det bara att använda sig utav  glutenfritt mjöl, dom blir också supergoda!)

 

Smaklig måltid!

 

Kram Jannice. ♥